Πάγκαλος ο Κυνικός

Έτυχε χθες (21.3.2011) να παρακολουθήσω σε πρωινή εκπομπή του Mega, τον ευτραφή αντιπρόεδρο του Πασόκ Πάγκαλο να μαίνεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ και έμεινα για άλλη μια φορά έκθαμβος από τις χάρες που του δώρισε ασύστολα η Φύση (τον σωματότυπο τον καλλιέργησε μόνος του). Τι πνεύμα! Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί «σοσιαλιστές», στελέχη του κυβερνητικού κόμματος, είναι διαπρύσιοι οπαδοί του και το διαδηλώνουν με περίσσιο θάρρος (ή θράσος;) σε κάθε ευκαιρία. Αυτό, άλλωστε, το γεγονός καταδεικνύει και την εξυπνάδα τους, αν και την είχαν επιδείξει στον ανώτατο βαθμό, όταν επέλεξαν ως αρχηγό τους τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου (τέως «Γιωργάκη», πριν επιβληθεί η σχετική απαγόρευση αυτής της προσφωνήσεως), ο οποίος συμπυκνώνει στον εγκέφαλό του το γενικό πνεύμα του Πασόκ. Ήξεραν τι διάλεγαν.
Πολλά, λοιπόν, είναι αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος και με εξέπληξαν. Όποιος ενδιαφέρεται περισσότερο, ας προσφύγει στη σχετική εκπομπή του Mega, για να θαυμάσει το μέγεθος του ανδρός σε όλο του το μεγαλείο. Εγώ θα σταθώ απλώς σε μερικές σημαντικές και αποκαλυπτικές για την προσωπικότητα του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στιγμές, τις οποίες ο κυρίαρχος Τύπος (ηλεκτρονικός και έντυπος) προσπάθησε να θάψει στη σιωπή ή / και να διαστρεβλώσει.
Ανέφερε, λοιπόν, ότι κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ της Κερατέας «έχει νοικιάσει» καμιά εικοσαριά Αλβανούς, οι οποίοι επιτίθενται βρίζοντας χυδαία… «Αυτό γίνεται κάθε μέρα και οι Αλβανοί παίζουνε καθοριστικό ρόλο στις πρωτοπορίες των μαχητών…». Φαίνεται ότι Τα Νέα (21.3.2011) θεώρησαν επικίνδυνη την αναφορά του Πάγκαλου στους Αλβανούς, γι’ αυτό στη θέση τους έγραψαν «αλλοδαποί»: «Με αφορμή τα επεισόδια εις βάρος του στην Κερατέα, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε,  στο τηλεοπτικό σταθμό Mega, ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ …πληρώνει αλλοδαπούς για να του επιτίθενται…».
Φοβάμαι ότι ο κίνδυνος που διέγνωσαν Τα Νέα προέρχεται από την αμετροέπεια του Πάγκαλου. Μόλις πριν από 3 ημέρες (18.3.2011) ο ίδιος είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι σαφές ότι στην Κερατέα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη μεγάλη του πρόβα για την διεξαγωγή αντάρτικου εναντίον του κράτους» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «συστηματική και οργανωμένη στράτευση στο δρόμο της ανομίας, της αυθαιρεσίας και της τρομοκράτησης των οπαδών της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος…» (βλ. μεταξύ άλλων Ελευθεροτυπία 18.3.2011). Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά του Πάγκαλου και σε «τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ» που «έστησαν καρτέρι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην έξοδο του χωριού και λιθοβόλησαν τ’ αυτοκίνητά τους».
Μια επικίνδυνη εντύπωση που μπορεί να σχηματίσει κανείς από αυτές τις αναφορές είναι ότι οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ (βουλευτές και οπαδοί) υφίστανται τρομοκρατικές επιθέσεις από «τραμπούκους» που έχει «νοικιάσει» ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοπορία των οποίων είναι «καμιά εικοσαριά Αλβανοί». Μ’ αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να διεξάγει «αντάρτικο εναντίον του κράτους», με άλλα λόγια έχει οργανώσει «τρομοκρατική» ομάδα για τη διάπραξη εγκλημάτων από αυτά που αναφέρονται στους «τρομονόμους». Αν τώρα θεωρήσουμε ότι επικεφαλής της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης έχουν τεθεί «καμιά εικοσαριά Αλβανοί», αντιλαμβάνεται κανείς σε ποιες επικίνδυνες καταστάσεις και κυνήγια μαγισσών (βλ. Αλβανών ή / και άλλων αλλοδαπών)  μπορούν να οδηγηθούν τα πράγματα μ’ αυτές τις ανακοινώσεις.
Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα: Ο κύριος Πάγκαλος κατήγγειλε στην ίδια συνέντευξη (Mega 21.3.2011) τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα για την ενδεχόμενη δολοφονία του από τους «τραμπούκους», «μπαχαλάκηδες» και δεν ξέρω, αν σ’ αυτούς περιλαμβάνει και την… «πρωτοπορία των Αλβανών μαχητών»: «Με τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο κύριος Τσίπρας οδηγεί στη δολοφονία μου. Υποδεικνύει ο κύριος Τσίπρας… Εγώ τον προειδοποιώ ότι θα έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για οποιαδήποτε πράξη γίνει από εδώ και πέρα εναντίον μου…»
Είπε, όμως, και κάποια άλλα ο κύριος Πάγκαλος που με τρόμαξαν με τον κυνισμό τους. «Μας καταγγέλλει ο κύριος Τσίπρας στη Βουλή: “Δεν έχετε νομιμοποίηση, γιατί άλλα λέγατε πριν κι άλλα κάνετε τώρα”. Κι εγώ ερωτώ… Κάτι κυνικό θα πω που δε μ’ αρέσει (!), αλλά θα το πω… Ποια κυβέρνηση έκανε αυτά που έλεγε προεκλογικά… Καμία!»
Φοβάμαι ότι ο κύριος Πάγκαλος. ομολογώντας κυνικά μια τέτοια πολιτική εξαπάτηση από τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, παίζει επικίνδυνα και προκαλεί το λαό που τους ψήφισε. Γιατί ίσως ξεχνάει ότι υπήρξε πρωτεργάτης μιας τέτοιας εξαπάτησης, αφού ανήκει στην ηγεσία του κόμματος που κυβερνάει τώρα τη χώρα και που έχει επιβάλλει αυτή την πτώχευση στο λαό. Μήπως, αντί να κατηγορεί άλλους για τις επιθέσεις που δέχεται αυτός και το κόμμα του, πρέπει να ψάξει στην πολιτική εξαπάτηση που χρησιμοποίησαν και στην αυταρχική πολιτική που εφαρμόζουν σε βάρος του λαού; Καλά θα ήταν, πάντως, να μην προκαλεί με δηλώσεις σαν τις παραπάνω, γιατί μπορεί να βρεθεί κανείς αγανακτισμένος και να του πετάξει τίποτε βαρύτερο από γιαούρτι. Ελπίζω (και το εννοώ!) να μη βρεθεί κανείς να διαπράξει την ηλιθιότητα και να επιβεβαιώσει τους φόβους του κυρίου Πάγκαλου περί δολοφονίας του. Όπως θεωρώ και λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει την απόσυρσή του από την Κυβέρνηση. Κάτι τέτοιοι σαν τον κ. Πάγκαλο χρειάζονται, μπας και καταλάβει κάποτε ο λαός ποιοι είναι αυτοί που τον κυβερνάνε. Έτσι κι αλλιώς, όποιος και να πάρει τη θέση του την ίδια πολιτική θ’ ακολουθήσει.