Οι μαφιόζοι της αστικής πολυκατοικίας

Σύμφωνα με τη γνωστή πια μεταφορά της «πολυκατοικίας», που την διατύπωσε ο Καρατζαφέρης, την αποδέχτηκε σιωπηρά η Ν.Δ και την υιοθέτησαν τα αστικά ΜΜΕ, υποτίθεται ότι οι πολιτικές δυνάμεις της «Δεξιάς» (όπως αυτοί την προσδιορίζουν και την περιορίζουν) στεγάζονται στην ίδια οικοδομή, άλλοι στα ρετιρέ κι άλλοι στους πρώτους ορόφους, ανάλογα με τα εκλογικά τους ποσοστά. Για τα υπόγειά τους απέφυγαν να κάνουν λόγο, αν και εκεί κατοικοεδρεύουν απ’ την αρχή της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας διάφορες παρακρατικές, φασιστοειδείς και εγκληματικές μαφίες και προσωπικότητες που φιλοδοξούν να ανέβουν στα υπέργεια διαμερίσματα και να καταλάβουν κάποτε τα ρετιρέ της Εξουσίας. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, τους Μεταξάδες και τους Παπαδόπουλους με τους σύγχρονους πολιτικούς τους απογόνους, αλλά και ομάδες και προσωπικότητες σαν τους χρυσαυγίτες τύπου Ρήγα, τους μαφιόζους που αποκαλύφτηκαν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ή τους Παπαδόπουλους της «Εταιρείας Δολοφόνων» που έδρασαν πριν από λίγα χρόνια κυρίως στην Αθήνα. Όλοι τους περίοπτα μέλη και στελέχη της Αστικής πολιτικής Εξουσίας ή, αν θέλετε, της Αστικής Πολυκατοικίας.
Μπορεί, τώρα, να διαμαρτυρηθούν κάποιοι διαχειριστές, ένοικοι ή θιασώτες της αστικής αυτής πολιτικής οικοδομής, θεωρώντας ότι κακώς εντάσσω κάποιους σαν τον επικεφαλής της «Εταιρείας Δολοφόνων» Χρήστο Παπαδόπουλο ή τον συνονόματό του Ρήγα στο ευυπόληπτο και νομοταγές πολιτικό τους κύκλωμα, αφού ο πρώτος, ως γνωστόν, ανήκε (ανήκει ακόμα;) στο «σοσιαλιστικό» Πασόκ, με τα ψηφοδέλτια του οποίου εξελέγη Δήμαρχος, ενώ ο δεύτερος υπήρξε (είναι ακόμα;) στέλεχος του ευαγούς φιλοχιτλερικού ιδρύματος της Χρυσής Αυγής, την οποία τίμησε δις, ως υποψήφιος βουλευτής και ως υποψήφιος περιφερειάρχης στις τελευταίες εκλογές. Μάλιστα, ο αρχηγός του «πατριωτικού», «ορθοδόξου» και φιλομεταξικού ΛΑ.Ο.Σ διαμαρτυρήθηκε εντόνως διά του αστικού Τύπου, όταν πλήθος δημοσιευμάτων τον «συκοφάντησαν» προσφάτως για την εμπλοκή του κόμματός του με το όνομα του φερόμενου ως αρχιμαφιόζου της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων της Μάρκου Καραμπέρη, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ηµαθίας µε το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ και µε σύνθηµα «Καθαρές λύσεις µε καθαρά χέρια»: «Όταν έγινε η επιλογή υποψηφίων “ζητήσαμε ποινικό μητρώο. Μας ήρθε, λοιπόν, λευκό ποινικό μητρώο”, είπε ο κ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι “εάν η πολιτεία δεν είχε ψάξει αυτόν τον κύριο και είχε λευκό ποινικό μητρώο μέχρι εκείνη την ώρα, δεν ευθυνόμαστε εμείς (…) Zητήσαμε συστάσεις. Μας ήρθαν, λοιπόν, συστάσεις από μια σειρά ευυπόληπτων πολιτικών της Θεσσαλονίκης. Επειδή δεν γνωρίζαμε το πρόσωπο, υπήρξε και η παρέμβαση δημοσιογράφου, εκδότη εφημερίδων της Θεσσαλονίκης αλλά και πανελλαδικής κυκλοφορίας, ο οποίος μας είπε τα καλύτερα. Μια σειρά πολύ γνωστών καλλιτεχνών μας είπαν τα καλύτερα. Για ποιο λόγο, λοιπόν, να τον αποκλείαμε εμείς;”», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, διερωτώμενος “ξέραμε ότι εν συνεχεία αυτός θα αποδεικνυόταν παλιάνθρωπος;”» (βλ. ΒΗΜΑ, 3.2.2012).
Πριν από τις δηλώσεις αυτές, το ΒΗΜΑ (23.1.2012) είχε «περιορίσει» τις αποκαλύψεις του για τη μαφία της Θεσσαλονίκης, δημοσιεύοντας  μόνο τα σχετικά με την εμπλοκή του ΛΑ.Ο.Σ στην περίπτωση Καραμπέρη: «Παράλληλα εξετάζονται αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Μάρκος Καραμπέρης είχε μέχρι και προ ολίγων ημερών επαφές με κορυφαία στελέχη του ΛΑΟΣ, τα οποία του παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση, στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “ο Καραμπέρης έδειχνε τεράστιο ενδιαφέρον για αυτήν την υποψηφιότητα όχι από κάποια πολιτική φιλοδοξία αλλά γιατί πίστευε ότι λόγω βουλευτικής ασυλίας θα απέφευγε τις ποινικές διώξεις για την υπόθεση τοκογλυφίας. [Αυτό θυμίζει την περίπτωση του χρυσαυγίτη Χρήστου Ρήγα.] Είχε πληροφορηθεί προ πολλών μηνών ότι πραγματοποιείται αστυνομική έρευνα για την δραστηριότητα του και έψαχνε τον τρόπο να αποφύγει τις συνέπειες»… Όπως προκύπτει από την ίδια πηγή πληροφοριών κορυφαίο στέλεχος του ΛΑΟΣ ειδοποίησε τον Καραμπέρη “να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας καθ’ ότι οι εκλογές επισπεύδονται και λόγω «προβλήματος υγείας του προέδρου της Δημοκρατίας». Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο ο κύκλος των ύποπτων διασυνδέσεων των τοκογλύφων με πολιτικούς σχηματισμούς να σχετίζεται και με παράνομες χρηματοδοτήσεις. Άλλωστε σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ “έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι κάποιοι πολιτικοί, και όχι μόνο, είχαν προσφερθεί να παρέχουν προστασία σε εμπλεκόμενους στο κύκλωμα”!»
«Λευκά ποινικά μητρώα», συστάσεις από «ευυπόληπτους πολιτικούς», συστάσεις από «εκδότες εφημερίδων», «χρηματοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων»… Ποιών κομμάτων; Αν και το προηγούμενο δημοσίευμα του Βήματος παραπέμπει γενικά σε «πολιτικούς σχηματισμούς» και θα μπορούσε να υποθέσει κανείς «ευλόγως» ότι αναφέρεται στους πάντες (δεν πιστεύω να το έκανε επίτηδες το έγκριτο αυτό καθεστωτικό Μέσο), όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια για τη μαφία της Θεσσαλονίκης μας έδειξαν ενοίκους της αστικής πολυκατοικίας, δηλαδή στελέχη των κομμάτων που συγκατοικούν, συνδιαχειρίζονται και συγκυβερνούν την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τον Καραμπέρη και τον χαρακτηριζόμενο ως αρχιμαφιόζο της τοκογλυφίας Δημήτρη Λαμπάκη, που, όπως δημοσιεύτηκε (ΝΕΑ, 22.1.2012) «είχε και αυτός επαφές µε πολιτικά πρόσωπα...» και που τον βλέπουμε σε κάποια φωτογραφία να συντρώγει με τον Καρατζαφέρη, φέρονται ως αρχιμαφιόζοι ή συμμαφιόζοι και κάποια στελέχη των άλλων κομμάτων της ελληνικής συγκυβερνητικής τρόικας, όπως ο δημοσιογράφος Γεώργιος Φερέτης, πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ3, γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, και ο  Χρήστος Παπαχατζής, ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και  πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης. Και σαν σε τυπική μαφιόζικη ταινία, υπάρχει και σ’ αυτή την υπόθεση μια σειρά ευυπόληπτων αστών με λευκά ποινικά μητρώα, δηλαδή επιχειρηματιών της νύχτας, αστυνομικών, διευθυντών τραπεζών, γιατρών και άλλων επιστημόνων, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας εκτελεστές και μπράβους, τρομοκρατούσαν τα θύματά τους με ξυλοδαρµούς, απειλές, εκβίαση, πιστόλια σε κροτάφους, εξαναγκασμούς σε αυτοκτονίες και άλλα δημοκρατικά μέσα.
Ο Καρατζαφέρης, που έγινε… «αδίκως» στόχος καχυποψίας, λόγω του αρχιμαφιόζικου ρόλου του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Καραμπέρη, εκτός από τις παρλαπίπες του περί λευκών ποινικών μητρώων, είπε και κάτι άλλα χρησιμοποιώντας την TV-ΛΑ.Ο.Σ (εκπομπή «ΕΛΛΑΔΑ, ΓΕΙΑ ΣΟΥ», 23.1.2012), που τα αστικά ΜΜΕ δεν θέλησαν να αναδημοσιεύσουν: «Αυτός [ο Καραμπέρης] ήτανε μεγάλο όνομα της Νέας Δημοκρατίας, μεγάλο όνομα, χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας, χρηματοδότης…, μέσα απ’ τα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τον παίρνανε, όχι απ’ τα Γραφεία τα δικά μας. Ήρθε, λοιπόν, ως ανεξάρτητος να κατέβει στις εκλογές, προφανώς για να καθαρίσει το δικό του προφίλ, που εμείς δεν το ξέραμε». Αθώοι! (Έχω, ως αφελής, μια απορία. Πώς στο διάολο γίνεται και οι κάθε είδους μαφιόζοι και κοινοί εγκληματίες με τις αγέλες τους πλαισιώνουν πάντοτε τα κόμματα της αστικής πολυκατοικίας;)
Είτε, λοιπόν, είναι αλήθεια είτε ψέματα αυτά που λέει ο Κωλοτούμπας, ξέρουμε από παλιά τη χρηματοδότηση και τη συμμετοχή των κάθε είδους μαφιόζων και των συνεργατών τους στα κόμματα της αστικής πολιτικής Εξουσίας. Θα έφτανε να θυμηθεί κανείς τις σχετικά πρόσφατες αποκαλύψεις της Ζίμενς και τις μαφιόζικες χρηματοδοτήσεις της προς τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, καθώς και τις μίζες προς διάφορα κυβερνητικά τους στελέχη, που κάποιοι θα ήθελαν να τις ξεχάσουμε. Δε με παραξενεύει, λοιπόν, καθόλου το γεγονός ότι κάποιοι από το ένα διαμέρισμα της αστικής πολυκατοικίας μετακομίζουν στο άλλο, με αυτή ή την άλλη πρόφαση, για να ξεπλύνουν την κοινό εγκληματικό τους προφίλ ή για να κερδίσουν διάφορα πόστα. Και άσχετα απ’ τα φούμαρα που μας πουλάει ο Καρατζαφέρης, τα αστικά κόμματα δέχονται την μετακόμιση του οποιουδήποτε καθάρματος στα «διαμερίσματά» τους, αν πρόκειται να αποκομίσουν κάποιο κέρδος απ’ αυτή την… κάθαρση. Παρατηρείστε, άλλωστε, και τις τωρινές μετακομίσεις των επαγγελματιών της πολιτικής από το ένα κόμμα στο άλλο, από το ένα διαμέρισμα στο πιο κοντινό, αρκεί αυτό να βρίσκεται σε ψηλότερο όροφο ή σε ανοδική πορεία. Δε θα μου προξενήσει καμιά έκπληξη, αν δούμε κάποια στιγμή τον «πατριώτη» Καρατζαφέρη να αγκαλιάζεται με τον «υπερπατριώτη» Μιχαλολιάκο (του έχει, άλλωστε, κάνει από τηλεοράσεως ανοιχτή πρόσκληση εδώ και χρόνια) και να μετακομίζουν μαζί  στο «ξενόδουλο» κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, κι ας ξεπουληθεί όλη η Ελλάδα. Άλλωστε, από εκεί ξεκίνησαν και οι δύο και έχουν «λευκά ποινικά μητρώα».

Advertisements