Το βαμπίρ της Χρυσής Αυγής και οι «διανοούμενες πόρνες» του Swinton

Έχω στα χέρια μου εδώ και πολύ καιρό μια απόφαση του Αρείου Πάγου, την 565/2009 του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση αυτή «Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών παρέπεμψε δύο άτομα στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου (Κακουργημάτων) Αθηνών για να δικασθούν ο ένας “για προμήθεια και εμπορία όπλου με σκοπό τη διάθεσή του σε τρίτον για διάπραξη κακουργήματος (άρθρο 15 παρ. 1 του Ν. 2168/1993)” και ο άλλος “για κακουργηματική εκβίαση κατ’ επάγγελμα τελεσθείσα και σε απόπειρα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παράνομη οπλοφορία, ενώ αποφάνθηκε να μη γίνει κατηγορία κατ’ αυτών και άλλων για εγκληματική οργάνωση (άρθρο 187 παρ. 1 ΠΚ, όπως αντικ. με το άρθρο 1 παρ. 1 Ν. 2928/2001 και το άρθρο 11 παρ. 3 του Ν. 3064/2002)”». (Για το σκέλος αυτό της απόφανσης «να μη γίνει κατηγορία… για εγκληματική οργάνωση» θα είχαμε πολλά να πούμε, αλλά δεν είναι της παρούσης.) Πρέπει, όμως, να σημειώσουμε ότι δεν ήταν μόνο δύο οι κατηγορούμενοι στο Εφετείο. Απλώς, μόνο δύο από αυτούς άσκησαν αναίρεση για να φτάσει η υπόθεση στον Άρειο Πάγο.
Στα «πραγματικά περιστατικά» που περιγράφονται στην παραπάνω πολυσέλιδη απόφαση 565/2009 του Αρείου Πάγου θα διαβάσει κανείς για την τέλεση μιας σειράς εγκλημάτων (εμπρησμοί, εκβιάσεις, απόπειρες δολοφονίας, οπλοκατοχή, οπλοχρησία, προμήθεια όπλων, ληστείες, ξυλοδαρμοί, «προστασία», απειλές κ.ά.), καθώς και για τις πράξεις κάποιων άλλων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενεπλάκησαν στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ονόματα, όμως, δε θα διαβάσει, γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι (δράστες και θύματα) αναφέρονται συμβολικά με τα γράμματα Χ1 και Χ2 (οι δύο από τους κατηγορούμενους στο Εφετείο) και Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ, Ι, Κ, Λ, Μ οι υπόλοιποι. Με μία εξαίρεση: το όνομα «Χρήστος Ρήγας», ο οποίος αναφέρεται ως «συγκατηγορούμενος» των Χ1 και Χ2. Πρέπει, όμως, να σημειώσουμε ότι αναφέρεται η ιδιότητα του Χ1: «Αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, ενώ παλιότερα υπηρετούσε στο Τμήμα Διαρρηκτών».   [Όποιος ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες ας μπει στο site του Άρειου Πάγου http://www.areiospagos.gr/ κι ας διαβάσει στο αρχείο των ποινικών υποθέσεων την παραπάνω απόφαση 565/2009.]
Για το αξιότιμο αυτό στέλεχος της Χρυσής Αυγής είχα γράψει ένα κείμενο με λεπτομέρειες της δράσης του (βλ. στο blog μου το κείμενο του Οκτωβρίου 2010 «Ο χρυσαυγίτης υποψήφιος και τα ζόμπι του Αγίου Παντελεήμονα»), όταν… τίμησε το κόμμα του εκπροσωπώντας το στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης της Δυτικής Ελλάδας. Είχα στραφεί τότε και κατά των δημοσιογράφων των κατεστημένων Μ.Μ.Ε που έθαψαν την περίπτωσή του στη σιωπή, αφήνοντας στο σκοτάδι το λαό της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας, αντί, όπως είχαν υποχρέωση, να δημοσιεύσουν λεπτομέρειες από τη δράση του, ώστε να ξέρει ο λαός που ψηφίζει τι ψηφίζει και ποια είναι τα ζόμπι του Αγίου Παντελεήμονα.
Δυστυχώς για το λαό, τα αστικά Μ.Μ.Ε συνεχίζουν ουσιαστικά να κάνουν το ίδιο και σήμερα, παρότι το ον αυτό της νύχτας  συνελήφθη χτες για δύο φόνους. Ψελλίζουν μασημένα δυο λόγια για «κάποιο μέλος… κάποιου ακροδεξιού κόμματος», χωρίς να αποκαλύπτουν τίποτε για την ταυτότητα και τη δράση του, και για το κόμμα που αντιπροσωπεύει.  Αν επρόκειτο για κάποιον αναρχικό θα είχαν δημοσιεύσει πλήθος εμετικών ρεπορτάζ με τις φωτογραφίες του και θα τρομοκρατούσαν με τα άρθρα τους τον κόσμο. Ας τους αφιερώσω, λοιπόν, ένα απόσπασμα από μια ομιλία του δημοσιογράφου John Swinton ( Chief Editorial Writer της εφημερίδας THE NEW YORK TIMES), που την απηύθυνε προς τους συναδέλφους του, στη Λέσχη του Τύπου της Νέας Υόρκης :
«Το επάγγελμα των δημοσιογράφων είναι να καταστρέφουν την αλήθεια, να ψεύδονται ασυστόλως, να διαστρεβλώνουν, να δυσφημούν, να πέφτουν δουλοπρεπώς στα πόδια του μαμμωνά και να πουλάνε την πατρίδα τους και το γένος τους για τον επιούσιο. Το ξέρετε  και το ξέρω τι είδους βλακεία είναι αυτή να κάνουμε πρόποση για ένα ανεξάρτητο τύπο. Είμαστε τα εργαλεία και οι δουλοπάροικοι πλουσίων ανδρών που βρίσκονται στα παρασκήνια. Είμαστε οι μαριονέτες που αυτοί τραβούν τους σπάγκους και χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι ικανότητές μας και οι ζωές μας είναι όλα περιουσιακά στοιχεία άλλων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες (intellectual prostitutes)».(Πηγή: Labor’s Untold Story, by Richard O. Boyer and Herbert M. Morais, published by United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY, 1955/1979.)

Advertisements

One thought on “Το βαμπίρ της Χρυσής Αυγής και οι «διανοούμενες πόρνες» του Swinton

  1. Παράθεμα: Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια « XYZ Contagi

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.