Το χαμόγελο ενός δολοφόνου

Πριν λίγες ημέρες (25.3.2011) ο Πρόεδρος Ομπάμα εξεφώνησε ένα λόγο προς τους Έλληνες των Η.Π.Α, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε και τα ακόλουθα:
«Ως σύμμαχοι, είμαστε μαζί  ―όχι μόνο για τη δική μας ασφάλεια, αλλά και για την ελευθερία των λαών―  σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, Έλληνες και Αμερικανοί στρατιώτες υπηρετούν στο Αφγανιστάν μαζί. Και καθώς γιορτάζουμε την ανεξαρτησία του ελληνικού λαού, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα με τους συμμάχους μας του ΝΑΤΟ υπερασπίζονται τον λαό της Λιβύης, καθώς αγωνίζεται για την ελευθερία του».
Στον ίδιο λόγο αναφέρθηκε και στις «κοινές αξίες» ( common values) που συνδέουν τον αμερικανικό και τον ελληνικό λαό. Μεγάλη μας τιμή!
[Ολόκληρος ο λόγος (με λεπτομερές ρεπορτάζ και σχετικό βίντεο) βρίσκεται αναρτημένος στο http://www.shallownation.com/2011/03/25/president-obama-white-house-greek-independence-day-reception-video-march-25-2011/ ]
Την ίδια στιγμή που ο Ομπάμα μας περιποιούσε τέτοια τιμή, κάποια αμερικανικά Μ.Μ.Ε δημοσίευαν και συνεχίζουν να δημοσιεύουν ανατριχιαστικά ρεπορτάζ και φωτογραφίες για την «στρατιωτική υπηρεσία» που προσφέρουν οι Αμερικανοί (μαζί με τους Έλληνες και τους άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ) στο λαό του Αφγανιστάν. Για τα ευγενή τους κατορθώματα είχα γράψει ένα σχετικό κείμενο σε προηγούμενη ανάρτηση («Οι κανίβαλοι της Κανταχάρ»). Όπως φαίνεται από τα τωρινά δημοσιεύματα, οι διάφορες “kill teams” των κανιβάλων, όχι μόνο συνεχίζουν απτόητες τις δολοφονίες και τους ακρωτηριασμούς σε βάρος του άμαχου πληθυσμού, αλλά συνεπικουρούνται και από το αμερικανικό κράτος, που κάνει κάθε προσπάθεια για να μη δημοσιευτούν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα των «υπηρεσιών» που προσφέρουν στον αφγανικό λαό.
Η φωτογραφία αυτού του κειμένου είναι μία από τις δεκαοχτώ που δημοσίευσε το περιοδικό “RollingStone” στις 27.3.2011, μαζί με εκτενές ρεπορτάζ, για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει λεπτομέρειες. [http://www.rollingstone.com/politics/photos/the-kill-team-photos-20110327/0602176] Στα σχόλια που συνοδεύουν τη φωτογραφία αναφέρεται ότι ο σύμμαχός μας στρατιώτης ακρωτηρίασε με χειρουργικό ψαλίδι ένα δάκτυλο του άμαχου Αφγανού πριν τον δολοφονήσει και το φύλαξε για σουβενίρ. Ίσως, όμως, αυτό που σοκάρει περισσότερο είναι το χαμόγελο του δολοφόνου.
Επειδή πολλοί από του ελληνάρες υπερπατριώτες μας αγανακτούν και προβαίνουν σε βιαιοπραγίες κατά των «παράνομων μεταναστών» που κυκλοφορούν κυνηγημένοι στη χώρα μας, ας μελετήσουν τα δημοσιευμένα ντοκουμέντα κι ας μάθουν για ποιες «αξίες» βρίσκονται οι δικοί μας στρατιώτες στις χώρες αυτών των θυμάτων. Αν και φοβάμαι ότι κι αυτοί οι υπερπατριώτες θα έκαναν τα ίδια με τους συμμάχους μας, γιατί εμφορούνται από τις ίδιες ύψιστες «αξίες».

Advertisements