Ο Ιμπεριαλισμός και το Πρόβλημα

Σήμερα, ανάμεσα στους διάφορους τίτλους των «σημαντικών» ειδήσεων που δημοσίευσαν τα αστικά μέσα ενημέρωσης διάβασα και τον ακόλουθο:
«ΟΟΣΑ : Σαρώνει τη Γη η “παχυσαρκία των φτωχών”». (ΒΗΜΑ 12.11.2010)
Να, λοιπόν, το Πρόβλημα σύμφωνα με τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (αδελφό του Δ.Ν.Τ), με τον οποίο συμφωνούν προφανώς τα αστικά Μ.Μ.Ε, όπως προκύπτει άλλωστε από την ανάγνωση των σχετικών κειμένων τους. Αυτό που «σαρώνει τη Γη» δεν είναι η ύπαρξη της Φτώχειας που οδηγεί με γεωμετρική πρόοδο ολόκληρους λαούς στην εξαθλίωση, ούτε της Πείνας και των Ασθενειών που «σαρώνουν» Ηπείρους, αλλά η «ασθένεια» που πλήττει τα μέλη των διαφόρων ευγενών τμημάτων της Άρχουσας Τάξης, ιδιαίτερα της ελληνικής. Θα συμφωνούσα, αν έπαιρνα ως παράδειγμα κάποια εκλεκτά μέλη της άρχουσας πολιτικής και οικονομικής τάξης μας που υπερχειλίζουν από την ευμάρεια, σαν τον Πάγκαλο, το Βενιζέλο, τον Καραμανλή, τον εφοπλιστή Μαρινάκη, και αρκετούς τέλος πάντων βιομήχανους και τραπεζίτες. Αυτοί προφανώς τρώνε ακατάσχετα τα πάντα, σαν εκείνους τους σαρκοβόρους καρχαρίες που όταν τους πιάνουν και τους ανοίγουν βρίσκουν μέσα τους ό,τι φαντάζεται ο νους του ανθρώπου, εκτός από τα σαρκοβόρα της άρχουσας πολιτικής και οικονομικής συνομοταξίας που προανέφερα. Τώρα μπορεί να έχουν μυαλό οι καρχαρίες και να τους αφήνουν ή για να μη δηλητηριαστούν ή για να τους «φάει» κάποτε η Επανάσταση. Αυτοί όλοι, όμως, είναι «ολίγοι» και γι’ αυτό η κάθε κοινοβουλευτική δημοκρατία σαν τη δική μας είναι στην πραγματικότητα «Ολιγαρχία». Δεν αναφέρεται, λοιπόν, σ’ αυτούς ο Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Οργανισμός, ο οποίος, άλλωστε, φροντίζει επιμελώς για την παγκόσμια ευμάρεια των καπιταλιστών και του συστήματός τους. Αλλού στοχεύει και το λέει καθαρά: Η παγκόσμια ασθένεια είναι «η παχυσαρκία των φτωχών». Αυτό, όμως, προϋποθέτει κάτι: Για να πάθεις «παχυσαρκία», πρέπει να τρως και, μάλιστα, να τρως ασύστολα ό,τι βρεις, με συνέπεια να γίνεις παχύσαρκος από την κακή διατροφή. Εδώ, όμως, κολλάμε σε αδιέξοδο, λόγω του ότι, όπως προανέφερα, θερίζουν τη Γη η Φτώχεια, η Πείνα και η Ασθένεια, όπως μας λένε οι αριθμοί κάποιων άλλων Παγκόσμιων Οργανισμών που δεν είναι φανατικοί υπέρ του Ιμπεριαλισμού και των Μ.Μ.Ε. του. Άλλωστε στην Πάτρα ζούμε και όσοι έχουμε «μάτια» έχουμε δει τους μετανάστες και άλλους φτωχούς που ψάχνουν διαρκώς στα σκουπίδια, για να βρουν τα υπολείμματα των φαγητών μας και να φάνε για να επιζήσουν. Έχουμε, λοιπόν, το «προνόμιο» να μην παθαίνουμε μαλάκυνση από την επίθεση που κάνουν στον εγκέφαλό μας καθημερινώς τα μαζικά φερέφωνα του Ιμπεριαλισμού.
Τη φωτογραφία του παιδιού και του όρνιου που περιμένει να το κατασπαράξει την έχω πολύ καιρό στο αρχείο μου. Πιθανότατα πολλοί από εσάς την έχετε ξαναδεί και ίσως σας στοίχειωσε από τότε, όπως στοίχειωσε κι εμένα. Θυμάμαι αυτή την εικόνα κάθε φορά που συναντώ στους δρόμους της Πάτρας αυτούς τους πεινασμένους ανθρώπους, περιφερόμενα πτώματα από την εξαθλίωση, να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών και, αν δε βρουν κάτι για να φάνε, να μου απλώνουν το λιπόσαρκο χέρι τους ζητώντας βοήθεια. Το λιπόσαρκο χέρι τους που είναι το ένα δέκατο του χεριού του Πάγκαλου και των ομοίων του. Επιστρέφοντας σπίτι, ανοίγω το αρχείο και ξανακοιτάζω τη φωτογραφία. Ίσως για να μην ξεχνώ ότι ο Θάνατος από Πείνα και Ασθένειες στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα θερίζει κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε ηπείρους όπως η Αφρική και η Ασία. Σε μια σχετικά πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) αναφερόταν ότι «το 13% του πληθυσμού του πλανήτη, δηλαδή 826 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ήτοι ο ένας στους έξι κατοίκους του πλανήτη, υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό». Και για να έλθουμε πιο κοντά στον τόπο που τραβήχτηκε η φωτογραφία του παιδιού και του όρνιου, στο Νταρφούρ του Σουδάν, η UNICEF είχε δημοσιεύσει μία «έκκληση» για το Νταρφούρ τον Ιανουάριο του 2005, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Πάνω από 1.000.000  άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους», ότι «Ολόκληρα χωριά έχουν ερημωθεί και χιλιάδες έχουν σκοτωθεί» κι ότι «Οι ασθένειες απειλούν τη ζωή χιλιάδων παιδιών». «Στόχος» της έκκλησης της UNICEF για βοήθεια ήταν «2.260.000 παιδιά. Θα σωθούν τουλάχιστον 50.000 παιδιά που διαφορετικά θα πέθαιναν».  Ένα από τα παιδιά αυτά το βλέπετε στη φωτογραφία, λίγο πριν κατασπαραχτεί από το όρνιο. Και ποια είναι η αιτία πίσω από όλο αυτό το κακό στο Νταρφούρ; Τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα που υποκινούν και σ’ αυτή την περιοχή, όπως σε τόσες άλλες στον κόσμο, εμπόλεμες συρράξεις.
Στην Πάτρα, ανάμεσα στους άλλους μετανάστες, «ζουν» και κάποιες εκατοντάδες Σουδανών καταδιωγμένων από την παραπάνω κατάσταση. Εξήντα από αυτούς, στις 22 Μαρτίου 2010, είχαν κάνει πορεία προς το Δημαρχείο μαζί με 30 περίπου αλληλέγγυους από τον αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο, γιατί οι τοπικές Αρχές τους είχαν στείλει τελεσίγραφο να εγκαταλείψουν το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, όπου είχαν καταφύγει στην προσπάθειά τους να βρουν κάποια «στέγη». Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς πάσχουν από «Το πρόβλημα που σαρώνει τη Γη», δηλαδή την «παχυσαρκία», όπως μας ενημερώνει ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός ΟΟΣΑ και τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. Όπως δεν ξέρω πόσοι από αυτούς βρίσκονται μεταξύ των ανθρώπων που ψάχνουν απεγνωσμένα στους κάδους σκουπιδιών της πόλης μας, για να βρουν τα πεταμένα μας αποφάγια. Ξέρω, όμως, καλά ότι οι ιμπεριαλιστές και τα φερέφωνά τους με τις δημοσιεύσεις τους προσπαθούν κάθε μέρα να μας κάνουν να αρρωστήσουμε από μαλάκυνση εγκεφάλου.

Advertisements