Οι άρχοντες της πολιτικής παρενδυσίας

Σ’ αυτή την πόλη, αυτό που μένει συνήθως στο σκοτάδι είναι η αλήθεια της κι αυτό που προβάλλεται είναι μια ψεύτικη εικόνα. Κι αυτό αφορά όλα τα επίπεδα των κοινωνικών της σχέσεων, από το οικονομικό ως το πολιτικό και τις διάφορες  ιδεολογικές τους εκφάνσεις.
Μια τέτοια απατηλή εικόνα προβάλλεται και τις ημέρες αυτές από κάποιους τοπικούς εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας, στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα εκείνων των πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων τις οποίες πραγματικά εκπροσωπούν. Οι δημιουργοί αυτής της απατηλής πολιτικής εικόνας και οι συνεργοί τους «αναγκάστηκαν» (στην πραγματικότητα ανέλαβαν με προθυμία) να φορέσουν τα προσωπεία των «ανεξάρτητων», στην προσπάθεια να αναπαράγουν το ρόλο τους ως στελεχών του αντιλαϊκού μηχανισμού της καταπάτησης των όποιων δικαιωμάτων μας και της αφαίμαξης της ζωής μας.  Αυτό το εγχείρημα πολιτικής απάτης μοιάζει, από την άποψη της μορφής, σαν επέκταση του διάσημου θεσμού αυτής της πόλης, του Καρναβαλιού, στο χώρο της Πολιτικής: πολιτικό προσωπείο και παρενδυσία, μόνο που στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει ίχνος από την αθωότητα που χαρακτηρίζει την ίδια την καρναβαλική μεταμφίεση. Οι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες (υπάρχοντες και επίδοξοι υποψήφιοι) που ανήκουν στην ελληνική τρόικα των πολιτικών δυνάμεων που ψήφισαν τα οικονομικά μέτρα δεν περιορίζονται στο ένδυμα του «σωτήρα» της πόλης (κλασική μεταμφίεση για να καλύψουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα εκείνων που πραγματικά εκπροσωπούν), αλλά προχωρούν ένα βήμα παραπάνω στο εγχείρημα της απάτης. Αυτό τον καιρό των επικείμενων τοπικών εκλογών, εν μέσω πτώχευσης του λαού και αύξησης του πλούτου της άρχουσας τάξης, οι τοπικοί πολιτικοί της εκπρόσωποι φόρεσαν τη μάσκα του «ανεξάρτητου» και ρητορεύουν ενδεδυμένοι με την καρναβαλική αμφίεση των «εχθρών του μνημονίου».  Και όπως φαίνεται, αυτό το γελοίο τέχνασμα της εικονικής πολιτικής παρενδυσίας με το σκοτεινό και βρόμικο περιεχόμενο μάλλον θα πιάσει και θα τους έχουμε για άλλα τέσσερα χρόνια να επιβάλλουν στο λαό της πόλης τα οικονομικά βάρη που απαιτεί το μνημόνιο. Γιατί αυτοί οι πολιτικοί παρενδυσίες δεν είναι τίποτε περισσότερο από τοπικούς και τυπικούς εκτελεστές της πολιτικής του μνημονίου.
Πρόθεση αυτού του ιστολογίου είναι  να αναδείξει αυτά που κρύβονται στη «σκοτεινή πλευρά» της πόλης, αυτά που όσοι χειρίζονται τις τύχες της προτιμούν να αποσιωπούν ή να διαστρεβλώνουν, γιατί εντέλει, όταν βγαίνουν στο φως, αποκαλύπτουν την αλήθεια γι’ αυτούς τους ίδιους και για τα συμφέροντα που καλύπτουν. Απέναντι στην δική τους πόλη, στην Πάτρα που κυριαρχείται και καταστρέφεται από τα δικά τους συμφέροντα με το πρόσχημα, μάλιστα, του «πατριώτη» («για να σώσουμε την πατρίδα» δεν είπαν;), προτιμώ να  είμαι και να παραμένω… «άπατρις». Γράφοντας σ’ αυτό το ιστολόγιο, θα διατηρήσω αυτό το ρόλο μέχρι τότε που ο ίδιος ο λαός της Πάτρας θα επιβάλει τα δικά του πραγματικά συμφέροντα, αλλάζοντάς την σε μια πόλη άξια να τη ζήσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s