Η χρυσαυγίτικη προπαγάνδα του αγίου Αμβρόσιου

Ο Θανάσης Λενής (1938), κατά Θεό Αμβρόσιος, διήγαγε τα παιδικά και σχολικά του χρόνια στην Πάτρα. Το 1959 «λαβών την εκ Θεού κλήση», όπως πληροφορούμαστε από το ιερόν blog της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, «αφοσιώθηκε στην πίστη». Τώρα δεν ξέρω πώς έγινε η «κλήση» αυτή, αλλά μάλλον μέσω ταχυδρομείου ή τηλεγραφήματος, γιατί τότε δεν υπήρχαν κινητά, sms, emails και άλλα τέτοια. Οπότε ο Θανάσης, εκτελώντας τις εντολές του Θεού, άρχισε το θεάρεστο έργο του. Σημαντικό γεγονός στη δράση του υπήρξε η ίδρυση της μοναχικής αδελφότητας «Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ» μαζί με το Χρήστο Παρασκευαΐδη (που τον γνωρίσαμε αργότερα ως αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο). Επικεφαλής της ιερής αυτής αδελφότητας υπήρξε ο Καλλίνικος Καρούσος, πρώην μητροπολίτης του Πειραιά. (Όσα βρόμικα διαδίδονται για την ιερή αυτή τριάδα και την αδελφότητά τους μην τα πιστεύετε, γιατί είναι απ’ αυτά που παράγουν οι κομμουνισταί, οι αναρχικοί, οι άθεοι και οι συνοδοιπόροι τους, που δεν έχουν ιερό και όσιον!) Από το 1967 (έτος πρώτον της εθνοσωτηρίου ημών επαναστάσεως, την οποίαν οι  αναρχοκομμουνισταί και τα τσιράκια τους αποκαλούσι συκοφαντικώς «Χούνταν») ο Θανάσης «υπηρετεί ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος». «Στις 12 Οκτωβρίου 1978», όπως μας πληροφορεί και πάλι το παραπάνω ιερό blog, «εκλέγεται Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στις 19 του ίδιου μήνα ενθρονίζεται στο Αίγιο, και μία εβδομάδα μετά, στις 25 Νοεμβρίου στα Καλάβρυτα». Από τότε υπηρετεί στην ίδια θέση, όπου και έχει «αναδειχθεί ακούραστος εργάτης και Ποιμένας της Ποίμνης του Κυρίου».
Πράγματι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από τη θέση αυτή διεξάγει αδιαλείπτως αγώνα εναντίον όσων επιβουλεύονται τα πανάγαθα συμφέροντα της Εκκλησίας και της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών. Γι’ αυτό, μη αρκεσθείς στο ιερό blog της Μητρόπολης Αιγίου και Καλαβρύτων, δημιούργησε κι ένα δικό του θεόπνευστο blog, για να αναρτά εκεί σε μορφή posts όσα του υποβάλλει κάθε τόσο το Άγιο Πνεύμα. Καμιά φορά ποστάρει και κάτι κείμενα σαν αυτά που ανάρτησε προχτές (12.11.2010), τα οποία διαπνέονται από χρυσαυγίτικο πνεύμα και τα οποία, όπως λέει ο ίδιος, προέρχονται από έναν άλλο υπηρέτη της Εκκλησίας και του Έθνους της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών, το  Σταύρο Πολυμέρη, γνωστό στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ και φίλο αρκετών χρυσαυγιτών. Τώρα δεν ξέρω τίποτε για τη σχέση του Αγίου Πνεύματος με το χρυσαυγίτικο πνεύμα και τις εν γένει συμπράξεις και συνευρέσεις τους, αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η Χρυσή Αυγή, ο ΛΑ.Ο.Σ και οι αδελφές τους εκκλησιαστικές και πολιτικές οργανώσεις είναι ακούραστοι αγωνιστές υπέρ Πατρίδος και Θρησκείας μέχρι θανάτου των αλλοδαπών και αλλοθρήσκων εχθρών τους. Όθεν συμπεραίνω ότι θα είναι συχναί και οι συνευρέσεις του πνεύματός τους μετά του Αγίου Πνεύματος.
Προχτές, λοιπόν, ο Άγιος Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ανάρτησε στο προσωπικό του blog δύο κείμενα, ένα βιντεοσκοπημένο κι ένα σε word, τα οποία προλόγισε ως ακολούθως:
«ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ! ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΧΟ! Μέσω του ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου έλαβα δύο κείμενα συνταραακτικά. Το ένα είναι ένα βίντεο, που με πολύ παραστατικό τρόπο μας αποκαλύπτει πως μπορεί νά διαλυθή  μια Χώρα, δηλ η φιλτάτη μας Πατρίδα».
Τρόμαξα! Για να τα προπαγανδίζει έτσι ο Άγιος ως «συνταραακτικά» (με δύο α, μάλλον από την ταραχή του), σημαίνει ότι το Άγιο Πνεύμα του έδωσε εντολή να μας ξυπνήσει γιατί κινδυνεύουμε. Αλλιώς ο Άγιος δε θα καταδεχόταν να γίνει προπαγανδιστής κειμένων που προέρχονται, όπως εξηγεί στη συνέχεια στον πρόλογό του, από κάποιον «λαϊκό», τον Σταύρο Πολυμέρη, όσο κι αν αυτός είναι εθνικόφρων και στέλεχος της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών. Πολύ περισσότερο όταν ο κύριος Σταύρος Πολυμέρης μοιάζει να δίνει εντολή στον Άγιο: «Όσοι μπορείτε, διακινήστε τα παραπάνω στοιχεία, με οποιονδήποτε τρόπο». Έπαιξα, λοιπόν, αγχωμένος το εξάλεπτο (5.58΄΄) βίντεο, για να δω τις τρομακτικές εικόνες που θα με αφυπνούσαν από το λήθαργό μου, όπως παρότρυνε ο άγιος Αμβρόσιος.
Το βίντεο δεν έχει «εικόνες», εκτός από κάποιες ηλίθιες φωτογραφίες που διακινούνται στο Διαδίκτυο από κάτι φασισταριά. Πρόκειται απλώς για την βιντεοσκόπηση κάποιων εμετικών κειμένων που προβάλλονται με φόντο την ελληνική σημαία και που καταγγέλλουν: το θεσμό των μαθητικών συμβουλίων, το «απαράδεκτα φασιστικό δικαίωμα» των μαθητικών και των φοιτητικών καταλήψεων, τις απεργίες και τις διακοπές της εκπαίδευσης, καθώς και τους συγγραφείς των νέων σχολικών βιβλίων που διαλύουν «την εθνική μας ταυτότητα»∙ εκείνους που διέπραξαν το «έγκλημα πολέμου» να επιτρέψουν στους μετανάστες να μπουν στη χώρα και να αλλοιώσουν τη σύνθεση του ελληνικού πληθυσμού∙ το κάψιμο της σημαίας και το… βίντεο της Τζούλιας υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου∙ εκείνους που «διέλυσαν την Αστυνομία τρελαίνοντας την κυριολεκτικά», αφού «ένας αστυφύλακας θα πρέπει να δέχεται να καεί χωρίς να αντιδρά» και «θα πρέπει να δέχεται πυροβολισμούς χωρίς να αντιδρά…»∙ και τέλος εκείνους που διέλυσαν το στρατό «χτυπώντας τα φρονήματα των ένστολων δυνάμεων της χώρας». Στην κατακλείδα του βιντεοσκοπημένου κειμένου και υπό τον ήχο κλασικής εκκλησιαστικής χορωδίας, ο συγγραφέας του απορεί για ένα «θαύμα»: Πώς κατάφερε η χώρα μας να επιζήσει μετά από τέτοια πλήγματα! Φαίνεται πως αυτό το «θαύμα» ήταν η αιτία που ώθησε το συγγραφέα να γράψει αυτό το κείμενο, αποστέλλοντάς το περαιτέρω στον άγιο Αμβρόσιο προς «διακίνηση», ως αρμόδιο για τα θαύματα λόγω επαγγέλματος.
Μετά την ανάγνωση του εμετικού αυτού βιντεοκειμένου, δεν είχα διάθεση να ρίξω ματιά στο δεύτερο κείμενο. Ας κλείσω λοιπόν εδώ και το δικό μου, αναφέροντάς σας κάποια από τα ονόματα του κύκλου των διαδικτυακών «φίλων» του κ. Σταύρου Πολυμέρη: «Αλέξανδρος Μακεδόνας», «Αλέξανδρος ο Μέγας», «Έλλην Πολεμιστής (με avatar το σήμα της 21ης Απριλίου 1967)», «Eon Digenis (με avatar τη φωτογραφία του Χίτλερ)», «Ιωάννης Μεταξάς»,… «Χρύσα Χρυσούλα Χρυσαυγή». Α, παραλίγο να το ξεχάσω! Ο αξιότιμος κύριος Πολυμέρης, εκτός από φίλος του αγίου Αμβρόσιου, είναι και προσωπικός φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη. Οπότε καταλαβαίνετε…

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η χρυσαυγίτικη προπαγάνδα του αγίου Αμβρόσιου

  1. Παράθεμα: Η Χρυσή Αυγή της Εκκλησίας | Ο Άπατρις της Πάτρας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.